Koristni nasveti pri postavljanju baldahina

Kamping sezona se zaključuje, kljub temu pa se verjetno že veselite naslednje, ko boste pavšalisti spet postavili svoje prikolice in ob njih tudi predprostore oz. baldahine. Če boste letos vse lepo pospravili, baldahin očistili, pregledali morebitne poškodbe in poskrbeli za označitev palic, bo postavitev naslednje leto enostavnejša.

Če imate v baldahinu lesena tla, potem najprej poskrbite za ta del. Po tleh je priporočljivo dati še polivinil, da zadrži vlago. Lesen poden je priporočljiv predvsem na neravnih parcelah. Če pa boste na tla položili le tepih, lahko to storite tudi naknadno, ko bo baldahin že postavljen.

Nato je najbolje zložiti ogrodje baldahina, tako kot ga boste rabili – sredinski, desni in levi del. Tukaj je dobro, če ste predhodno sezono dele ogrodja označili, da veste, kateri deli sodijo so skupaj. Drugače pa si pomagajte s knjižico nasvetov za uporabo baldahina. Razvrstite palice in si jih pripravite na tistih delih baldahina, kjer jih boste potem potrebovali.

Pred pričetkom vpenjanja baldahina na prikolico, ga raztegnite in pravilno obrnite, da bo do vrata na pravem mestu. Pritrdite nastavitvene ploščice, kjer se okvir baldahina nasloni na prikolico. Nato z desno stranjo baldahina pričnite z vpenjanjem na levi strani robu prikolice (lahko tudi obratno). Pazite, da bosta obe strani baldahina enako oddaljeni od tal.

Sledi postavljanje ogrodja - najprej postavite sredinski del, nato v streho vpnite desno stranico baldahina in postavite ta del ogrodja in palice, nato pa še levi del. Nazadnje pripnite prednjo stranico baldahina. Vedno najprej zapenjajte vodoravne zadrge in šele nato pokončne.

Ko so vse stranici pripete in vse palice postavljene, napnite baldahin in ga pritrdite s klini v tla. To delajte vedno pri zaprtih zadrgah, saj drugače lahko baldahin preveč napnete in potem se zadrga ne bo zapela oz. se bo poškodovala.

Koristni nasveti pri postavljanju baldahina
Sofinanciranje