Checklista za kampiranje z otroki

Za pričetek nasledje sezone smo vam pripravili čudovito idejo. Ne glede na to, ali ste hardcore kamper ali se bolj nagibate k "glampingu", vam bo ta nasvet zagotovo prinesel nekaj zabave v naslednjo kamping izkušnjo!

Čeprav je pri kampiranju veliko stvari, ki jih imamo radi, pa nam zagotovo ni všeč pakiranje! Včasih se odpravimo samo na podaljšan vikend, a se vedno zdi, da je toliko dela, da pripravimo prtljago za nekaj dni prostega časa. Olajšajte si delo in vključite pri tem opravilu tudi otroke, ponudite jim kontrolni seznam ("checklisto za otroke"), ki jim bo pomagal ostati organiziran in na pravi poti.

Nekoč smo našega osemletnika prosili, naj spakira majhen nahrbtnik z igračami, ki jih želi nesti s seboj na izlet. Ob vsem kaosu pri pakiranju nismo imeli možnosti preveriti, kaj je spakiral, dokler nismo dejansko prispeli v hotel. Kaj je torej mislil, da potrebuje? Ogromen Monopoli (brez denarja?), eno tistih ogromnih plišastih igrač in zastavo. Ni treba posebej poudarjati, da se je ta vožnja z letalom zelo vlekla.

Naučili smo se, da naši otroci opravila opravijo veliko bolje s posebnim seznamom, ko jih prosimo, da nam pomagajo! Napišite jim seznam, določite število elementov, ki jih potrebujejo, in pustite svojim otrokom, da naredijo ostalo! Lahko ga uporabimo tudi za vikend izlete, počitnice in obiske babičine hiše, vsekakor pa bomo prihranili nekaj časa in sivih las!

Edina stvar, ki je otroci nikoli ne pozabijo spakirati, ko gremo na kampiranje, so piškoti…

Checklista za kampiranje z otroki
Sofinanciranje